Tips

Vlees garen

Wanneer u vlees in de oven op lage temperatuur gaart, blijft het sappig en mals. Ideaal voor wanneer je veel mensen krijgt. Je hoeft nauwelijks naar het vlees om te kijken, de oven doet het werk.

Lees meer

Pasta

Gebruik per 100 gram pasta een liter water en een theelepel zout. Roer de pasta in het begin goed door, om kleven te voorkomen. Kook de pasta niet door en door gaar, maar beetgaar; 'al dente'.

Lees meer

Varkenshaas

Het vlees van een varkenshaas loopt schuin toe. Om het gaasje gelijkmatig gaar te laten worden, slaat u het dunne gedeelte terug en zet het vast met een prikker of bind het vast met een touwtje.

Lees meer

Lamsvlees

Lamsvlees kan het best heet op tafel komen. Dat is nodig omdat lamsvet bij een relatief lage temperatuur stolt. Daarom ook het advies: verwarm de borden voor.

Lees meer

Andere ingrediënten

Voeg tijdens het bakproces geen vocht, groenten of andere ingrediënten toe. Maak pas een saus als het vlees uit de pan is.

Lees meer

Olie of boter

In plaats van uitsluitend boter kunt u olie en boter gebruiken. Olie wordt heter dan boter.

Lees meer

Barbecue

Leg houten stokjes van tevoren een tijdje in water. Het hout zuigt zich dan vol vocht, waardoor de stokjes langer op de barbecue kunnen liggen zonder te verbranden.

Lees meer

Roerbakken

Omdat er weinig vet wordt gebruikt, is roerbakken een slanke manier van voedselbereiding. En omdat het voedsel dankzij de hoge temperatuur snel gaar wordt, gaan er weinig voedingsstoffen verloren.

Lees meer

Kamertemperatuur

Het vlees moet op kamertemperatuur zijn. Haal het daarom 20 tot 30 minuten voor bereiding uit de koelkast.

Lees meer

Vetrandje

Juist door het vetrandje blijft vlees sappig en pittg van smaak. Verwijder het, als u liever vlees zonder vetrandje eet, daarom pas na het bakken.

Lees meer

Afdekken met folie

Laat gebakken biefstuk altijd even afgedekt (bijvoorbeeld met folie) op een voorverwarmd bord rusten terwijl de saus wordt afgewerkt.

Lees meer

Bestrooi het vlees na het bakken

Bestrooi het vlees pas na het bakken met zout. Doe dit nooit voor het dichtschroeien; zout onttrekt vocht en hierdoor zou het vlees aan malsheid verliezen.

Lees meer

Geef uw vlees tijd om bruin te worden

Geef het vlees de tijd om bruin te worden; teveel om en om draaien is niet goed.

Lees meer

Weekaanbiedingen

Meer aanbiedingen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.