Historie

Slagerij Koos Hermanns is een ambachtelijke slagerij gelegen aan de rand van het centrum in Weert. 
 

Koos Hermanns begon samen met zijn vrouw José in 1979 de slagerij aan de Graafschap Hornelaan 100. Koos had daarvoor al op diverse plaatsen ervaring opgedaan als slager, onder andere bij zijn eigen vader Lei Hermanns. In zijn carrière als slager heeft Koos op diverse vakwedstrijden vele hoofdprijzen gewonnen voor met name de zelfgemaakte vleeswaren.

In de beginjaren werd er ook nog zelf geslacht in de slagerij. Maar in de loop der jaren werd het zelf slachten steeds meer aan regels gebonden waardoor het op een gegeven moment niet meer mogelijk was om zelf te slachten. Gekozen werd toen voor een betrouwbare leverancier van rund- en varkensvlees. De kwaliteit moest voorop staan en de herkomst moest duidelijk en traceerbaar zijn. Het slachten gebeurt tegenwoordig in slachthuizen, het uitbenen en verwerken gebeurt wel nog gewoon in de slagerij.

In 1990 overleed Koos na een slopende ziekte. José bleef achter met een zaak en 3 kleine kinderen. José heeft toen toch besloten het stokje over te nemen en heeft de zaak verder voortgezet. De zaak werd in de loop der jaren steeds up to date gehouden door investeringen in machines en materiaal, welke de kwaliteit steeds hoger bracht. José stond en staat nog steeds borg voor hoge kwaliteit. In 2003 werd de hele winkel en werkplaats grondig aangepakt en geheel verbouwd. Een compleet nieuwe indeling van de winkel maakt deze nog mooier en vooral nog klantvriendelijker.

In 2006 kwam de oudste zoon van José, Leon, ook in de zaak. Vanaf dat moment heeft hij de complete leiding over de werkplaats, maar ook in winkel staat hij aan de zijde van José. Leon heeft enkele jaren ervaring als slager opgedaan bij een collega slager. De kwaliteit die Koos begon, door José werd voortgezet, is nu door Leon overgenomen. Hij maakt samen met José het grootste gedeelte van het royale assortiment in onze winkel zelf. Hierdoor kan de kwaliteit voor onze klanten gewaarborgd blijven.

 

Weekaanbiedingen

Meer aanbiedingen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.