Livar varkensvlees

Smaak al beloning voor goede zorg!

Als geselecteerd specialist van Livar mogen wij Livarvlees verkopen: een eerlijk, onderscheidend product van Limburgse bodem. Varkensvlees dat voldoet aan de hoogste norm op het gebied van dierenwelzijn.  De certificering bewijst dat Livarvarkens een onbezorgd leven leiden met als resultaat een unieke smaak.

Sinds het Livarvarken in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.

De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Het Livarvlees onderscheidt zich ook qua smaak sterk van andere soorten varkensvlees. Het vlees is rijper en doorregen met vet. Vet is de smaakdrager van vlees en geeft het Livarvlees een sterke, aangename en natuurlijke smaak. Bovendien kent het bij de bereiding nauwelijks gewichtsverlies (normaal varkensvlees verliest al gauw een kwart aan gewicht, Livarvlees slechts acht procent), waardoor het vlees zeer mals en sappig blijft.

Het unieke samenspel van een melange van granen, unieke rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een bijzonder product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italië. Livarvlees is authentiek, ambachtelijk en eerlijk!

Het welzijn van de dieren is voor Livar heel belangrijk. Niet alleen omdat dat goed is voor het dier maar ook omdat dit de vleeskwaliteit ten goede komt. Een varken dat haar hele leven in alle rust en ruimte heeft kunnen rondscharrelen heeft nauwelijks stress ervaren. 

Daarom kunnen alle Livarvarkens buiten rondscharrelen in een uitloop met wroetgelegenheid. Binnen hebben de varkens onbeperkt voer en drinkwater tot hun beschikking en hebben ze een groot bed van stro. De varkens mogen zelf weten of ze buiten of binnen willen liggen.

De Dierenbescherming is positief over Livar. De Livar varkens worden gehouden in ruime stallen op stro met een uitloop naar buiten. Livar werkt aan het nog diervriendelijker maken van haar houderijsysteem. Ook wat dierenwelzijn betreft getuigt de keuze voor varkensvlees van Livar daarom volgens de Dierenbescherming van goede smaak.

Vraag naar ons Livar assortiment en proef het verschil.  Bezoek ook www.livar.nl voor meer informatie.

 

 

Weekaanbiedingen

Geen resultaten gevonden
Meer aanbiedingen
Uw internetbrowser is verouderd.

Voor een goede weergave is een recente versie van uw browser vereist.